Българи, нямате бъдеще с тениски „СССР“

„Не вярвам, че хора с тениски, на които пише „СССР“, са бъдещето на България“, каза в интервю за Нова тв американският посланик у нас Ерик Рубин. „Това е миналото, което трябва да се знае от младите и да се помни какво е било. Но горещо се надявам българите повече да не носят тениски със сърп и чук“, каза още мистър Рубин.

Американският дипломат е убеден, че  хората, които ще променят България ,са смелите, упорити и умни българи, които са готови  да работят за доброто и просперитета на страната си. За тях посолството на САЩ у нас  организира  кампанията „Силата е в теб“, която стартира в интернет и демонстрира вярата на американците в бъдещето на България.

Първият американски дипломат отрече тази кампания да е своеобразна война с Русия. „Никой няма полза от бойни полета, нито от войни. Това не е пропаганда, а продължение на усилията на първите американски войници и учители, които са работили за доброто и просперитета на България.  Американското посолство направи тази кампания за смелите, умни и упорити българи, които са способни да променят страната. Направихме я за да  опровергаем твърденията, че България няма бъдеще, защото направи евроатлантическия избор. А това беше правилния избор и ние вярваме в бъдещето на страната ви“, каза още Ерик Рубин.