Пловдивските социалисти задминаха и централното си ръководство, и президента Румен Радев в подкрепата си на венецуелския диктатор Никола Мадуро. Докато Корнелия Нинова каза, че ще се държат като ООН – подкрепа за никого, а Радев отказа да подкрепи решението на Съвета за сигурност към Министерския съвет, червените в Пловдив направо избиха рибата.

“Осъждаме посегателствата на САЩ и някои страни от Европа срещу законно и демократично избрания президент на Венецуела Николас Мадуро, базирани на двойни стандарти и фалшива демократичност. Поздравяваме Ви за Вашето героично отстояване на интересите на венецуелския народ и на Вашите Президентски позиции“, се казва в в специална декларация на БСП-Пловдив по повод националният празник на единството на Боливарската република Венецуела. На червените сборище присъства и посланичката на Венецуела Ориета Капони.

“Уважаеми Г-н Президент Мадуро,
Ние, участниците в днешната среща, посветена на събитията във Венецуела, Ви информираме, че според нас Вие сте единственият законно избран президент на Боливарска република Венецуела. Присъединяваме се към всички истински демократични народи и политици, към мрежата за солидарност с народа на Венецуела”, пишат хората на Георги Гергов.

Лидерът на пловдивските социалисти Красимир Трифонов откри форума с думи за съпричастност към венецуелския народ и с пожелания за преодоляване на кризата, а госпожа Капони благодари на организаторите от Асоциацията за приятелство „България-Венецуела” и благодари за заявената подкрепа. Тя показа снимки и видеа от живота във Венецуела и подкрепата за Мадуро. Тя обясни настоящата ситуация и посочи причините – действията на САЩ, които са с 20-годишна давност, още след революцията на Уго Чавeс. В илюстрация на казаното бяха показани снимки и видео материали от действителната обстановка в Каракас и подкрепата за президента Мадуро в страната.

150 пловдивски социалисти подкрепиха диктатора Мадуро и се размечтаха за своя загинал социализъм.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here