„Получихме сериозна финансова подкрепа от правителството през последните дни, очаква ни много работа. Освен целевата субсидия за стадионите на Ботев и Локомотив“и за спортните зали на пет училища, ще получим и 15 милиона лева  за изграждане на Южната тангента на Околовръстното шосе от Кръговото на Асеновградско шосе до Скобелева майка, което ще помогне много за извеждане на трафика от града“, кометира кметът Здравко Димитров след посещението на премиера Бойко Борисов днес. Министър-председателят пристигна заедно с министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Премиерът посети първо стадион „Лаута“, където беше посрещнат от спортния директор на клуба Георги Иванов – Гонзо и футболната легенда Христо Бонев. Правителството отпусна 12 милиона лева за реконструкция на стадиона и на спортната база на клуба. „Ние сме осигурили необходими средства и призовах кмета на града и общинските съветници максимално бързо да задействат процедурите, за да е готово строителството до края на годината“, заяви Борисов. Ръководството на клуба представи и вече изготвени проекти.

С готови проекти посрещнаха премиера и на стадион “Христо Ботев”, за който правителството отпусна целево 25 милиона лева. Борисов беше посрещнат от собственика на клуба Георги Самуилов и стотици фенове.

Представители на инициативния комитет от Белащица също бяха дошли да стадиона. Те благодариха на министър-председателя , че съдейства за затварянето на кариерите над селото, които повече от 15 години тровят въздуха в района. В знак на признателност премиерът получи икона от манастира „Св. Георги“, чиито основи са положени преди 1000 г.

СОУ “Найден Геров” в кв. „Столипиново“ също бе част от обиколката на премиера Бойко Борисов. Двамата с кмета се срещнаха с преподавателите от гимназията, които показаха къде ще строи новата спортна зала. Училището е едно от петте в Пловдив, на които държавата чрез спортното министерство отпуска по 500 000 лева за физкултурни салони.  В него  учат 1300 деца и  нямат физкултурен салон.

Веднага след това министър-председателят инспектира строителството на Кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. Премиерът обеща правителството да отпусне 15 млн. лв. на Южната тангента на Околовръстното шосе – отсечката от Кръговото до Скобелева майка. По проект това е четирилентов скоростен път с обща дължина от 4,5 км. „Тази отсечка е важна за града и тя ще помогне за разтоварване на трафика в града“, коментира Борисов.

1 коментар

  1. Простия сикаджийски кавал Бокичан пак “дава”.
    От какъв зор тоя селтак дава държавни пари на частни футболни отбори, с доказано малоумни собственици-мафиоти?! Това има ли го изобщо в една нормална европейска държава? Случва се сигурно често в клоаки като Русия, Туркменистан и Лесото – местния туземен лидер “дава” и успокоява племето.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here