Бойко Борисов похвали Пловдив на националната работна среща на ГЕРБ, която се проведе днес в НДК. Присъстваха депутати, министри, кметове, ръководители на местни структури, еврокомисарят Мария Габриел. “Пловдив е Европейска столица на културата, ако някой не знае. Влади Горанов и Боил Банов бяха на откриването. Всичко, което е могло да бъде направено в града, е направено,” каза Борисов по време на речта си.

“Да сме втори е резултат, който не трябва да чуваме. ГЕРБ е единна и силна, защото имаме признат лидер в Европа – Бойко Борисов. Тази година за нас няма лято, за нас е време за стабилност. Можем да я покажем само при отличен резултат на европейските избори“, посочи  Цветан Цветанов пред актива от цялата страна.

“Бързо забравиха хората какво сме направили, защото го направихме бързо. И за това бързо забравиха. Не трябва да седнем на мисълта за резултатите, които сме постигнали и здравите структури. Ако тръгна по градовете, кмет по кмет, няма град без нещо, което не е направено. В същото време сме толкова силни, а ви няма имунитета и съпротивителната сила“, посочи премиерът Бойко Борисов.

“Задавам си за мен въпроса – защо сме първа политическа сила, защо обаче и нашата подкрепа намалява. Да, износваме се. Но от първото правителство само аз и Томислав Дончев сме още в правителството. Всеки ден се говори за корупция. Защо? Ако вие не си вземете мерки да си почистите къщичките по места, рано или късно това ще избие – дали суджук или друго, ще избие. Ние трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова, за което ни обвиняват и ако не сме – да не го допуснем. Всеки един трябва да се замисли – защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха всеки път. Всеки трябва да си помисли къде има грешка, включително и аз. В момента най-корумпираните хора говорят за корупция”, допълни министър-председателят.

Борисов разкритикува министри, депутати и кметове.

“Министрите недоглеждат това, което вкарват в парламента, защото си мислят, че парламентът ще го поправи. Влизаме в гнездото на осите и Цветанов трябва да полага висш пилотаж, понеже обича с пилоти да се надговаря, за да поправи глупостите, които сме пускали. Има толкова недогледани места. Кметовете – направиха ви една активна кампания за санирането, показаха ви 1-2 протекли блока – вас това не ви интересува. Но какво се случи – хиляди блокове санирахме, а вие не отидохте веднъж да съберете хората да ги питате дали са доволни. В публичното пространство остана, че калпаво сте ги санирали. Ако е вярно – това е ужасно, ако не е, защо не се защитихте”, посочи Борисов.

На форума в НДК Националният предизборен щаб представи събитията и организационни дейности в предизборната кампания на управляващата партия.

Управляващата партия има амбицията да повтори броя на досегашните си представители в Европейския парламент.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here