Радан-Кънев-Бойко-Борисов

 

Изяснете си този въпрос с исканата оставка на министър Московски, препоръчва премиерът Бойко Борисов на представителите на Реформаторския блок в  кабинета. Ето как върви разговорът, според  стенограмата на правителственото заседание:

Б. Борисов: Искам по три теми да се чуе моето мнение. Първо, поисканата оставка на министър Московски от нашите партньори от Реформаторския блок.

Меглена Кунева: Не от Реформаторския блок, а от една партия.

Божидар Лукарски: От ДСБ, г-н премиер.

 Борисов: Не аз съм човекът, който ще дава оценка кой какъв е в Реформаторския блок, но ДСБ е част от Блока. Може да им предадете като се събирате на съвет и си говорите, че да се иска оставката на Московски затова, че сме проявили политическа воля и сме разбили тази корупционна схема, не го приемам. Защото това означава, че ако утре започне операция в някое от вашите министерства или агенции, вие да не съдействате и да предупредите, едва ли не, екипите си под претекст, че някой ще ви поиска оставката. И вместо да го поздравим – да му се иска оставка, според мен не е коректно. Така че ви моля, като се съберете, това да го кажете на вашите колеги.

Лукарски: Уважаеми господин премиер, оставката на министър Московски никога не е стояла на дневен ред в Реформаторския блок. Аз му го казах и на него. Това, че има определени депутати, които се изявяват като самостоятелни бойни единици, моля да не бъде вменявано като вина на целия Реформаторски блок.

Борисов: Аз вина не вменявам. Казвам, че е абсурдно да свършиш работа и да ти искат оставката, че си допуснал да бъде разбита корупционната схема. Кой от вас може да се закълне, че в министерството му днес някой не краде?

Лукарски: Никой не може да се закълне.

Борисов: Ако има такъв, който да се закълне, разбирам. И когато получим сигнал и изпратим службите да го хванат, вие трябва ли да треперите? Напротив, всички трябва да се възползваме максимум от всеки един сигнал и да предаваме тези хора на правосъдието. Кунева!

Кунева: Искам да кажа, че на последната среща с колегите, които идват на консултации по механизма за проверка и сътрудничество, най-силният пример, който аз дадох от гледна точка на българското правителство като действие, не просто като намерение, беше това, което направи министър Московски да бъде разбита корупционната схема. Така че, от професионална гледна точка, благодаря.

Борисов: Толкова.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Напротив, всички трябва да се възползваме максимум от всеки един сигнал и да предаваме тези хора на правосъдието. Кунева!
    ___________________________
    Без комент 🙂

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here