„Обаждаха ми се хора от партийните структури и ме съветваха да не се разделяме с Цветанов в парламента и да постъпваме като Корнелия, която си пазела хората. Ако и другите партии действаха така, въобще нямаше да има какво да си приказваме днес. Не ми е приятно, обичам ги, но, както се казва, има грешка, има и прошка. Цецка Цачева години наред работи за ГЕРБ, но трябваше да подпиша оставката ѝ”, каза на пресконференция Бойко Борисов по повод депозираната оставка на Цветан Цветанов като народен представител.

“Структурите в ГЕРБ си искат Цветан Цветанов и аз му вярвам. За него са гласували от 2 района на изборите“, каза още  Борисов.

„Още от Брюксел казах, че ще има тежки наказания, тежки решения. Напуснаха се много важни и ключови постове. Г-н Цветанов беше председател на парламентарната група и на комисия, депутат, мисля, че в историята няма такива тежки санкции, които са наложени в една партия. Съответно министър и двама зам.-министри с оставки. Поуки мисля, че всеки си е извадил. От моите санкции ли личи. Решен е въпросът с тези оставки – и морално, и физически. Всички са напуснали държавните си постове“, коментира премиерът.

„Не знам какво е толкова интересно откъде е дошла тази атака. Има безспорно неща, които ние като си говорихме с Цветанов и всички останали, преценихме, че не изглежда красиво. Мисля, че Цветанов доста надълго обясни вчера за всяко едно нещо откъде и как е дошло. Много бих искал да видя нотариалните актове на всички съседи в тази сграда, защото като говорят 2000-5000 евро кв. м, едно е да обявиш такава цена, друго е да купиш на такава цена. От първия момент ви казах, че тъй като не изглежда добре, казах, че е законно, защото така сами обяснили колегите, но по-тежки санкции от тези, аз не мога да си представя да направя“, коментира Борисов.

„Структурите си го искат. Едното е държавната работа, другото е на ПП ГЕРБ, която припознава Цветанов като един от важните за нея хора. Вярвам на Цветан Цветанов, но като си говорихме и вчера последно, седем дни нямаше медия, за разлика от президента Тръмп не ги упреквам, тази тема я държаха от сутрин до вечер. Така съм преценил и така правя. През цялото време съм си говорил с колегите, всички сме страдали от този скандал. Затова налагаме тези наказания. Ние създадохме ГЕРБ, за да бъдем различни“, каза още Бойко Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here