Това беше най-добрият отговор на президента Радев, откакто е държавен глава. Попитаха го дали при него са идвали министри от кабинета, за да обсъждат сфери, в които има съмнения за корупция, съгласно заръката на премиера Борисов. Радев отговори: „Щом премиерът счита, че някой друг трябва да контролира министрите му, той трябва да инициира съответните промени в Конституцията”.

От какъв зор Борисов нареди на своите министри да ходят при Радев. Направи се на интересен, след като президентът каза, че било тъмно в тази държава и трябвало да се включат прожекторите, намеквайки за непрозрачни обществени поръчки. Борисов веднага се хвана на  въдицата за кеф на Радев. Той можеше да им нареди да ходят ппри него, но да го бият с папките по главата, а не да се отчитат. Какъв е, за да му се отчитат министрите. Правилно отговори Радев – те си имат шеф.

Колкото повече кеф му прави Борисов, толкова повече Радев говори против управлението. Продължи и вчера: Как очакваме да бъдем приети в Шенген и Еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност. Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа”, нарежда Радев. Имало политици, които се опитвали да приватизират европейската идея за лични и политически цели.

„Колко струват техните евроатлантически клетви, след като деградират армията и заблуждават съюзниците? Какви европейци са тези политици, след като допуснаха корупцията, бедността и несправедливостта да се превърнат във визитка на страната? А България да бъде изхвърлена от европейската карта, що се касае до свободата на медиите”, коментира Радев.

Президентът пак говори остро, но не конкретно – кои са тези политици, нямат ли си имена. А Борисов му праща министри на отчет. Той помогна много за избора на Радев, но чак пък за втори мандат да работи, странна работа.

 

1 коментар

  1. Боко се чуди накъде да се завърти в момента, ясно е че и тоя мандат няма да го изкара до края ученика на Бай Тошо Тъпото и Симо крадеца. По-неадекватни институции едва ли има и в африка – няма никаква реална политика, само личи драми на които услужливите ни медии със 111-то място по свобода на словото дават щедро место. Докато тея тъпанари обменят дълбокомислени “мнения”, България се свлича всеки ден.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here