Аз обичам хората. Аз съм готов по всяко време да си тръгна. Заради мен не искам по никакъв начин да има напрежение. Това заяви по време на днешната среща на актива на ГЕРБ в София.

Ако ние сме толкова силни и толкова единни, какъв е проблемът да има служебно правителство. Ние сме в ситуация или да вкарваме органите на реда да работят маса време, или да спазваме дисциплината, за да не се превърнем в провокатори. Аз ще продължа разговорите с коалиционните партньори – включително аз да си тръгна, но правителство да продължи да работи.

Един ден повече не трябва да стоим в управление, ако хората не ни искат. Ще проведем много разговори. А на тези, които говорят, само ще им напомня приемането на България в банковия съюз и еврозоната. Много ги ядосва олигарсите това. Няма да могат да фалират банки, няма да могат да се теглят пари кеш, затова ще ми правят компромати, но както виждате това много не ме притеснява, подчерта Борисов.

Не желая по никакъв начин държавата да бъде разединена. Ние имаме коалиционно споразумение и според него ние трябва да изкараме мандата.

Ясен ли съм или не. Никога не съм ви подвел, обърна се към актива премиерът. Трябва да се върнем към корените. Трябва да се върнем при хората, в това е нашата сила, обърна се към актива на ГЕРБ лидерът им, като дебело подчерта, че преди изборите има много работа да се свърши, за да може партията отново да бъде първа политическа сила.

Не се поддавайте на провокацията, защото хората, които подстрекават протеста, това искат…Много моля не отговаряйте на провокации. Те това целят. За това са пратени тук. Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца, а те това направиха пред къщата на Фандъкова, после дойдоха пред моята къща. Нека да им видим демокрацията – ако тя е черни знамена и бесилки…Става думи за неблагодарни хора…Румяна Бъчварова може да ви каже как задкулисно доведе Христо Иванов, за да ми каже колко ме обича…Това някак си се забравя…Вежди ще ви каже и за скулптора Минеков…Така че продължаваме, обмисляме, ние сме за единството на нацията, защото предстоят толкова тежки месеци. Това го казвам, не за да ги плаша хората, а за да могат хората да продължат да работят. Ако има отговорни срещу нас хора, които искат да управляват, нека да ни кажат какво трябва да направи НС и аз веднага си отивам, категоричен бе премиерът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here