Сиди като обущар на Славчо – най-смешният кмет, според ранния Сиди


На пресконференция, на която ВМРО и „Съюз за Пловдив“ представиха подписката за извънредна сесия на ОбС с единствен обект за разглеждане – „Пловдив 2019“, съветникът Стефан Послийски каза, че не искат да политизират проблема. Него го обвинявали за това, но не било вярно – поставял принципни въпроси за парите на пловдивските данъкоплатци. Много добре, това е хубаво.

Депутатът Александър Сиди беше по-директен. Той припомни проекта на Фондацията за близалките с образа на Альоша. „Имам предложение – близалки с лика на Иван Тотев и пловдивчани да изразят мнението си за него, като го изядат“, предложи напористият депутат.

Сиди доби още по-голяма смелост в отговор на въпрос защо се иска само оставката на артистичния директор Светлана Куюмджиева, а не на целия Управителен съвет на „Пловдив 2019“. Сиди отговори кратко: „През октомври пловдивчани могат да сменят председателя на Управителния съвет Иван Тотев“.

Сиди се развихри предизборно, но забрави че е объркал близалките. Той дължи депутатското си място на политическото си падение. Защото преди да предлага близалка Иван Тотев, не е казал напълно ли изблиза близалката Славчо Атанасов или има още останало от нея.

На Сиди, изглежда, непрекъснато трябва да му се напомня какви ги свърши. Казвали сме го, но явно повторението му е майката.

През март 2014 година надеждният кадър на ВМРО разкрива цялата истина  за Славчо Атанасов. Ето я:

“Когато в Пловдив при предишния мандат кметът беше от ВМРО, аз бях студент. Точно тогава Славчо Атанасов се опита да направи вътрешен преврат и да отстрани Красимир Каракачанов. Като не успя, той си направя своя партия. Помпозно обяви, че тя всъщност била ВМРО. Той беше на власт. Държеше ножа до баницата. От пловдивските воеводи само петима не предадохме старата организация. Другите, по един или друг начин, бяха притеснени, че ако не отидат при Славчо, ще си загубят работата, която той им беше дал в общината. Нас, петимата, даже ни подиграваха по медиите – били сме един файтон хора, будали ни изкарваха. Горд съм, че устоях на принципите си. Същите, които изповядваха големите комити, макар и при друго време. Тези, за които пише в учебниците по история. Не ги потъпках за Славчовото парченце баница.

Властта е голямо изпитание. Развращава. Забравяш кой те е избрал и за какво. Това се случи със Славчо Атанасов. Тогава хората в Пловдив гласуваха за ВМРО, очаквайки различен начин на управление. Вярваха, че воеводите ще работят за гражданите. А не за собствените си интереси. Или за да пълнят касите на отбрани бизнесмени.

На последните общински избори Славчо загуби от Иван Тотев, само защото предаде ВМРО. Именно гласовете, които ВМРО тогава спечели в Пловдив, не му достигнаха, за да спечели втори мандат. Пробва мен и областния ни лидер да ни вербува, предлагайки ни избираеми места в листата си за общински съветници. Отказахме му категорично. Особено през последните две години от кметуването си той беше един смешник. Кмет, който управляваше предимно като правеше ПИАР-пушилки. Малко действия, много приказки, такъв градоначалник беше. Голям смях падна, когато Славчо обяви война на Либия. Поводът да забие нож в гърба на Каракачанов беше, че е приел ВМРО да бъде в коалиция с Христо Ковачки. А самият той на последните парламентарни избори в Пловдив беше на първо място в листата на…Ковачки. И се провали. Пловдивчани категорично го отсвириха.

Браво на смелия Сиди! Само че три години по-късно Славчо Атанасов направи Сиди депутат и смелчагата нямаше нищо против да му ближе близалката. Славчо беше първи в листата, а гордият Сиди втори. Сиди ближеше близалката и влезе в Парламента.

Ако следваме логиката на политическото му падение, Сиди трябва да предложи близалки с лика на Славчо, а не на Тотев.Защото на местните избори през октомври, ако Атанасов е кандидат на Обединените патриоти, Сиди пак трябва да ближе, ако иска да остане в джаза. Сиди трябва отново да ближе близалката на онзи, който „през последните две години от кметуването си беше един смешник“. И който „пловдивчани категорично го отсвириха“.

Сиди изжлежда по-голям смешник и от Славчо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here