spphoto-14

Дани Каназирева имаше вид на лъвица, която маркира територията си. Зад нея беше строила рожбите си, чийто  живот вече се върти около амбициите на майката. Изумителна гледка! Постановката впечатли и дори стъписа журналистите, поне така си мисля. Чух и друго сравнение – като Г. Димитров на Лайпцигския процес. Дани говореше права и с апломб. Тонът беше висок и не търпеше никакви възражения. Ако някой гъкнеше отсреща, щеше да си изпати.

Тази сцена  от вчера в офиса на “Съюз за Пловдив” се разигра заради символиката, която носи. Кандидатът за кмет Дани Каназирева и хората  й старателно изкопаха  дълбок окоп и скочиха в него. Това се случи. Започва поредната партизанска война. Макар и с уточнението, че не води лични битки, Каназирева я поведе – в изборната джунгла това се счита за добро поведение. Тя е наранена, че са посегнали на предизборните й послания, които висят на билбордове далеч преди официалната едномесечна предизборна кампания.Тя не иска да ги вижда свалени, още по-малко – осквернени.

Казусът изглежда прекалено прост за такова голямо внимание – нарушил си правилата и понасяш санкции. Това обаче няма никакво значение когато се води партизанска война. На кого му пука кой е прав – общинската администрация, или Каназирева, опирайки се на Конституцията. Три месеца преди избори е празна работа да търсиш истината. Но целта е очертана великолепно  – това е нашият окоп, който е с нас да скача вътре и да се прицелва точно. И от този окоп ще започне градежът на новия град. Всички за един нов град!  Какъв по-добър слоган за едни избори.

Отнесе го кметът Тотев, който по това време въртеше обиколка из Гребния канал за реклама на световното първенство по гребане.  Той също е в своя окоп, но все още е мирен и дружелюбен. Не е сложил онази фланелка с надписа: “Ще ви смачкам на изборите”. Ако го направи, би трябвало да го хвърлим в Гребната заедно с посланията на  “Съюз за Пловдив”, както е по правилата.

Час по-рано в друг офис  едни други труженици на изборните баталии също копаеха окоп. Те дори размахваха някакви документи, които били за главния прокурор. От своя окоп  те стреляха по Цар-Симеонова градина  и зоологическата градина. Патриотично твърдяха, че от октомври положението драстично ще се промени- без шмекерии и  тарикатите по-далеч от баницата. Иначе тези момчета знаят какво е власт и  гледат окопът да е по-дълбок. Копаят, копаят, докато отнякъде се покаже БСП.

Окопната война в Пловдив е в разгара си.  И ми става все по-трудно да кажа за някого, че е негодник или педераст. Защото зад подобни персони винаги лъсва някаква партия, а и сме  в предизборна кампания. В такива ситуации политиците сънуват бели мишки. Те се разхождат из окопите, лазят в краката им.  Изплашени са и много чувствителни стават.  Всичко написано за тях е поръчка, разбира се, от опонента. Журналистите са платени мекерета, потънали до гушата в помия. Те са жадни за сензации несретници, които не се интересуват от чистата и свята партийна истина. Така минават изборите, а после негодниците пак си правят каквото искат. Само че вече са бутнали в ямата когото трябва, за да бъде щастието им по-пълно.

Градът помни една друга партизанска война – съвсем скоро, преди четири години.Тя завърши с опустошителни  разрушения.  Защото – ВМРО имаше кмет, председател на Общинския съвет и двама райони кметове, ГЕРБ имаше четирима райкметове, а управляваше БСП. Някой герои от тази война все още са в старите си окопи.

 

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. Статията е вярна, но въпреки това повечето от тях могат да се нарекат и са педали!

  2. Незнам кой какъв е, рано е за етикети, но ще е добре новият-стар ректор на Медицинския университет да заръча на подчинените си да разработят една широкоспектърна ваксина, че се очертава тежка есен.
    Най-малко след толкова много лаене и плюене ще има епидемия от бяс, а може и ебола да ни докарат…

  3. Съгласен съм с господин от втория комент!

    Нека ваксината бъде задължителна за всички партийни мекерета!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here