В последните дни преди вота за местна власт “Барометър България“ проведе анкета в шест областни града – София, Пловдив, Бургас, Русе, Добрич, Стара Загора и Петрич.

В Пловдив резултатите изглеждат така:

21% от избирателите посочват  Здравко Димитров от ГЕРБ, а 20% Славчо Атанасов от НФСБ- ВМРО. Кандидатът на БСП Николай Радев е трети с 9,3% подкрепа. Дани Каназирева от “Съюз за Пловдив“ би получила 8,1%.Георги  Колев от Земеделски съюз “Александър Стамболийски“ получава подкрепа на 2,6%, а кандидатът на ДПС Милен Иванов 2,4. По малко над 1% биха получили Николай Бухалов от “Кауза Пловдив“ и Атанас Костов от “Демократична България – обединение“.

Резултатите показват, битката за първото място и кметския стол ще бъде жестока, но и борбата третото място  ще е доста оспорвана Вече е ясно, че  Здравко Димитров и Славчо Атанасов са сигурните участници на балотажа.

За втория тур прогнозите са много тревожни за Здравко Димитров. 37% от запитаните  посочват, че няма да гласуват на балотажа, 35 процента дават предпочитания на Славчо Атанасов, а едва 27,9 подкрепят Здравко Димитров. „Барометър“ дава сериозно предимство на Славчо Атанасов  в битката за кмет на втори тур.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here