Намерението на общинската администрация да тегли заем от 120 милиона лева от Европейската инвестиционна банка предизвика противоречиви коментари на днешната общинска сесия.Съветниците гласуваха да се даде мандат за преговори с банката, като нейното окончателно предложение отново ще се обсъжда в местния парламент.

В хода на обсъжданията общинският съветник от ДПС Али Байрам постави остро въпроса с недостига на вода в блоковете Соколите в „Столипиново“ и предложи част от заема да се използва за решаването на този дългогодишен проблем – ремонт на самите блокове и на канализационната мрежа. „В списъка с обекти, които ще се финансират със заема, не виждам такива в „Столипиново“. Ето, предлагам ви да направите и нещо в този квартал с тези пари“, препоръча  Байрам.

Лидерът на ДПС в Пловдив  взе отношение и по друг проблем, който е доста неглижиран през годините. „Крайно време е внесем ред и да успокоим хората. Става дума за събарянето на незаконните постройки. Да, аз съм твърдо за спазването на законите и незаконните постройки трябва да се бутат. Последното действие от този характер беше предприето от  аминистрацията на район „Северен“ – бутане на къщи в Арман махала. Добре,но кому бяха нужни тази показност, присъствие на медии, евтин пиар. Какво показваме? Че спазваме законите? Но не чухме как подобни действия ще подобрят живота на хората там. Парк ли ще бъде изграден на това място или детска площадка? Най-лесно е да бутаме пред медиите и с това действие да прикрием бездействието си по далеч по-сериозни проблеми. Докога ще продължава това?  Район „Северен“ далеч не е най-доброто място за живеене  и толкова много работа има, за да стане добро. Само с бутане няма да стане. Трябва да дадем бъдеще на тези хора“, коментира Байрам.

Той се обърна и към кмета Здравко Димитров. „Господин кмете, трябва да има превенция. Бутайте където е необходимо, но защо сте го допуснали. Защо трябва да позволим на някой да си направи незаконна къща  и след 2-3 години да я събаряме  като хабим общински ресурс. По-добре е да спрем незаконното строителство със стриктен контрол. В „Северен“ има много незаконни постройки. Един от вашите служители също е с незаконна къща. Очаквам да предприемете действия  и срещу него“, препоръча  общинският съветник.

„Трябва да насочим вниманието си към превантивните действия. Ако само събаряме, нищо няма да постигнем, бъдете сигурни. А законите трябва да се спазват. Аз не твърдя обратното. Само твърдя, че скрити зад законите, продължаваме да бездействаме“, завърши градският лидер на ДПС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here