Градският лидер на ДПС Али Байрам е водач на листата за общински съветници. Тази сутрин Движението за права и свободи стана първата партия, регистрирала се в Общинската избирателна комисия за местните избори на 27 октомври.

По-рано стана ясно, че за първи път партията издига жена за кмет на район „Източен“ и това е Жана Папазова, която през 2017 година е е била в кандидат-депутатската листа на ДПС. Движението регистрира за участие в изборите и кандидат-кметове във всички останали райони. Октай Чалишкан е кандидатът за „Централен“. Чалишкан има опит като зам.-кмет по социална политика в район „Централен“ и бе временно изпълняващ длъжността районен кмет, когато през 2014 година Райна Петрова бе отстранена от поста. За „Северен“ кандидат е Мустафа Асан, за „Тракия“ – Камелия Александрова, за „Западен“ – Милен Иванов, за „Южен“ – Есиме Фейзова.

„Поемам голяма отговорност като водач  на листата, но пловдивската структура на партията е мобилизирана за много добро представяне.Всички в листата са достойни за общински съветници, нашите членове и симпатизанти им гласуваха доверие и те ще го оправдаят. Изправени сме пред голямо предизвикателство, след като на местните избори през 2015 година ДПС остана без представители в ОбС. Сега местната структура е на друго организационно ниво и амбициите ни са големи. ДПС в Пловдив трябва да има четирима-петима съветници“, коментира Али Байрам.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here