След номинацията му за кандидат-кмет на Пловдив Здравко Димитров заяви уверено и без никакви притеснения, че победата му на първи тур е сигурна. Или поне това е целта, която си поставя, но сериозно вярва в тази възможност.

Сигурно така трябва да говори кандидат, издигнат от управляващата партия, а и да си вярва, най-вече. Поне от първите му приказки след номинацията се усеща, че много си е повярвал. За да демонстрира такава увереност, Димитров  трябва да е сигурен, че партийната структура на ГЕРБ в града е зад гърба му и ще работи единна за избирането му. Но Димитров не е сигурен в това, напротив.

Затова преди да говори за победа на първи тур, трябваше да направи нещо по-важно – да се извини за поведението си преди четири години,когато  в ГЕРБ той беше отцепник и предател, работил срещу кандидата на ГЕРБ. И преди да говори, че сега всички трябва да работят заедно за победата, да обясни той за кого работеше през 2015 година и по каква причина тогава всички в ГЕРБ не бяха заедно, както сега му се иска. Важни въпроси и, ако не отговори на тях, няма как всички да бъдат заедно.

Освен това Димитров трябва да спре да бърка отговорите всеки път когато го питат за номинацията му и какво следва оттук нататък. Трябва да спре с приказките, че нямало значение кой как е гласувал на номинационните събрания. Така поставя под съмнение собствената си номинация, която също може да е манипулирана. Има значение кой как е гласувал, тъй като това е вотът на хората, които трябва да работят за избирането на Димитров. Някои от тях освиркаха номинацията му, сега той освирква техните. Възможно ли е тогава да бъдат заедно в тежката предизборна битка?

Димитров трябва да спре да приказва, че бизнесът стоял зад него. Ако толкова държи да се знае, да уточни кой точно бизнес го подкрепя и срещу какво.

Никаква полза и от втръсналото му твърдение, че имал личната подкрепа на Борисов. Няма да го избира Борисов. Димитров се нуждае от спешно изясняване на отношенията с онези, които го освиркаха. И които той освирка, а преди четири години прати на майната им. Иван Тотев нямаше личната подкрепа на Борисов, но изкара два успешни мандата.

Прецизирано говорене и повече уважение към всички хора, които за осем години промениха града. От това се нуждае кандидатът Димитров. Иначе избирането му виси.

1 коментар

  1. То не виси, направо е неизбираем ако зад гърба му не е Бокичан и ГЕРБ. Каква е визията му за развитие на града, какво ще се подобри и как?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here